Wat soesto TOT NADER ORDER UITGESTELDvoorstelling uitverkocht

Wat soesto TOT NADER ORDER UITGESTELD

Pier 21

Wat Soesto!, een voorstelling van Freark Smink, is een indringend portret geschreven over een hedendaagse boer in een bijzondere familie gebaseerd op eigen ervaringen uit het verleden.

`Ik bin in boeresoan. Myn pake wie boer, myn heit wie boer en ik bin it. Dêr bin ik grutsk op. Niks mear, niks minder. Ik ha wolris lêzen dat je as bern je eigen âlders útsykje. As dat sa is, dan ha ik raar yn ’e war west. Myn mem is okee. Dy besiket altyd te skipperjen en hat in hekel oan rúzje.  Mei myn heit is dat oars,’ neffens Frans yn `Wat soesto!’.

Frans, de hoofdpersoon uit `Wat soesto!’ kan zich nog goed herinneren hoe hij als jongen languit in het gras kon liggen en naar de vogels luisterde. Wat was hij trots dat hij een boerenzoon was! Onder de strenge hand van zijn vader leerde Frans zelf boer te worden. Dat was niet altijd even gemakkelijk, al hoezeer zijn moeder hem probeerde te beschermen. Later als zelfstandig boer krijgt Frans te maken met eisen vanuit de overheid en druk vanuit de maatschappij. De ene maatregel na de andere discussie, je zou je gaan schamen dat je veehouder bent. Terwijl zijn moeder op de achtergrond onverstoorbaar haar eigen leven leidt, maakt Frans de balans op. Op de keper beschouwd heeft hij geen perspectief, maar ophouden is evenmin een optie. Wat zou hij dan moeten doen met zijn tijd? Waarom zegt de maatschappij niet duidelijker wat zij van de boeren verwachten, zodat hij eindelijk weer trots kan zijn dat hij boer is?

IN OVERLEG GAAN WE OP ZOEK NAAR EEN NIEUWE DATUM. KAARTEN BLIJVEN UITERAARD GELDIG MAAR KUNNEN EVENTUEEL WORDEN GERETOURNEERD BIJ DE DROPSHOP

Sunday01November

Waar: Sporthal de Houtmoune, Vaart 12, 9285TX Buitenpost = UITGESTELD

Aanvang: 15:00 - 16:30 uur

Entree: €19,50 ( via Van Plan €21,50)

Voorverkoop: Dropshop Liquorice

Voor dit seizoen zijn alle voorstellingen inmiddels afgelast. In de agenda ziet u van een aantal activiteiten reeds de nieuwe data. De datum voor "Wat Soest do" volgt zodra er zicht is op de ontwikkelingen. Reeds gekochte kaarten blijven uiteraard geldig of kunnen worden omgeruild. Wanneer u zich abonneert op onze nieuwsbrief  blijft u op de hoogte van al onze activiteiten.